| Római csirkemáj receptEgytálételek Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve 1 kg közepes krumpli, megtisztítva, felkarikázva 50 dkg csirkemáj 1 ek majoránna 4 szál zöldhagyma 4 gerezd fokhagyma 10 db közepes méretű gomba 1 db zöldpaprika 2 db paradicsom 15 dkg trappista sajt 1 ek ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint só (vigyázat az ételízesítő és a füst. szalonna is sós!) Elkészítés: A római tálat legalább egy fél órára vízbe áztatjuk. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.) Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |