| Túrós palacsinta rakottas receptTésztafélék Hozzávalók: 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 evőkanál kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj, A töltelékhez : 25 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 2 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, Az öntethez: 1 db tojás, 2 ek porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej, A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj, Elkészítés: A palacsintához valókat az olaj kivételével összekeverjük és habverővel simára verjük. Az olajat a végén vegyítjük el a csomómentesre eldolgozott palacsintatésztával. 30 percet pihentetjük. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A mazsolát megmossuk és meglocsoljuk a rummal. A túrót villával összetörjük, belereszeljük a citrom héját. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot kikeverjük a sárgájával és a puha vajjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót elvegyítjük a tojásos masszával, hozzáadjuk a mazsolát és óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel. Kisütjük a palacsintákat, az első előtt vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt, a következőknél már nem kell. 12 db palacsintánk lesz. A kisült palacsintákat megkenjük a túrókrémmel és szorosan felcsavarjuk, egymás mellé rakosgatjuk és éles késsel félbevágjuk. A sütőedényt 2 dkg vajjal kikenjük, a megtöltött palacsintákat félig elcsúsztatva egymásra rakosgatjuk, úgy hogy a vágott felük felfelé álljon. Az öntettel meglocsoljuk és előmelegített forró sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |