| Bolognai tésztarakottas receptEgytálételek Hozzávalók: 500g penne tészta olaj (a főzővízbe) Mártáshoz: 2 közepes paradicsom konzerv 1 nagy fej vöröshagyma 500g darált hús kb.1 dl víz só cukor bors majoranna oregáno bazsalikom rozmaring Öntethez: 2 tojás 1 kis pohár tejföl kb. 5 dkg reszelt sajt só bors Tetejére: kb. 10 dkg sajt Elkészítés: A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc). Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük. Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tepsit kiolajozzuk. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni. A receptet beküldte: Kriszta0930 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |