Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai tésztarakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500g penne tészta
olaj (a főzővízbe)

Mártáshoz:

2 közepes paradicsom konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
500g darált hús
kb.1 dl víz

cukor
bors
majoranna
oregáno
bazsalikom
rozmaring

Öntethez:

2 tojás
1 kis pohár tejföl
kb. 5 dkg reszelt sajt

bors

Tetejére:

kb. 10 dkg sajt

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tepsit kiolajozzuk.
A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.


A receptet beküldte: Kriszta0930


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai spagetti Update 1 » Betyáros bolognai » Bolognai szósz » Tepsis bolognai penne
» Bolognai nokedli » Bolognais rakott tészta » Diétás bolognai szósz » Bolognai leves
» Bolognai Lasagne » Bolognai spagetti (finom) » Bolognai cukkíni » Bolognai rakott karfiol
» Bolognai muffin » Bolognai szószos spagetti » Kiadós Bolognai » Rakott bolognai penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.