| Sajtos rakottas receptHúsételek Hozzávalók: Kb. 1 kg pulykamell 35 dkg reszelt trappista sajt 2 dl főzőtejszín 4 tojás 1 kis csg. szeletelt bacon liszt tej fokhagyma húspuhító fűszersó só bors szerecsendió néhány szem aszalt szilva vagy más gyümölcs szeletelt mandula vagy szezámmag Elkészítés: A pulykamellből szép szeleteket vágunk, fólia alatt kicsit kiklopfoljuk, meghintjük húspuhító sóval, esetleg borssal, majd fokhagymás tejbe tesszük legalább egy éjszakára pácolódni. A pácléből másnap kivéve, lecsepegtetve a szeleteket megforgatjuk először lisztben, majd felvert tojásban, s végül reszelt sajtban. Az így "panírozott" húst egy bacon-nel kibélelt sütőedénybe (tepsibe) lerakjuk egymás mellé. Kívánság szerint teszünk néhány szem aszalt szilvát (előzőleg rumos vízbe áztatva még jobb!) a szeletekre, majd még egy réteg lisztben, tojásban és reszelt sajtban megforgatott húsréteg következik. Végül én a tetejére rá szoktam önteni, ha marad, a felvert tojást. A tejszínnel meglocsoljuk, megszórjuk lapjára vágott mandulával vagy szezámmaggal és fólia alatt a sütő középső rácsán, kb. 180 C fokon 40-45 perc alatt átsütjük. Ha az egész szépen összesült, eltávolítjuk az alufóliát és a sütőbe visszatéve a rakottas tetejét is pirosra sütjük. Tanácsok: Burgonyapürével, nyáron pedig vegyes salátával kiváló vendégváró étel! Frissen, de felmelegítve, sőt lefagyasztás után is kitűnő! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Alexx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |