| Borjúsült római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg borjúhús 10 dkg füstölt szalonna 3 gerezd fokhagyma 3 dl húsleves 2 dl fehérbor 2 dl tejföl 1 fej vöröshagyma pirospaprika só Elkészítés: A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe. A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe. Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek. Az utolsó negyed órában fedő nélkül sütjük, hogy a hús teteje szépen megpiruljon. Tanácsok: Burgonyapürével, friss salátával kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |