| Sertéshava római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb 10 dkg sonka 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg gomba 30 dkg kelkáposzta 50 dkg burgonya 2 fej vöröshagyma zsír, liszt, bors, majoránna, vegeta, "magyaros sült" fűszersó. Elkészítés: A húst négy szeletre vágom, megszórom vegetával, magyaros sült keverékkel, lisztbe forgatom, forró zsírban elősütöm. Az apróra vágott szalonnát és sonkát szintén elősütöm. A krumplit, gombát és vöröshagymát egyforma cikkekre vágom és félreteszem. A beáztatott római tál aljára rakom a krumplit és vöröshagymát és finomat megsózom. Erre teszem a gombát és rá a hússzeleteket. Megszórom borssal és majoránnával, rászórom a gomba másik felét és a szalonnát a sonkával. Betakarom leforrázott kelkáposztalevelekkel, megsózom és rálocsolom a szalonna zsírját. Lefedve meleg sütőben kb. egy óráig aszalom. Tálaláskor paradicsom- és paprikaszeletekkel és kakastaréjra sütött szalonnával díszítem. Hagymás paradicsomsaláta, kovászos uborka illik hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |