| Libamáj római tálban receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj 1 kg bõrös libaháj 3 dl tej só, vegeta Elkészítés: ELKÉSZÍTÉSE: A libamájat beletesszük a megsózott, vegetás, hideg tejbe, és hûtõbe tesszük kb. 1 órára. 10-15 percre beáztatjuk a római cseréptálat, a megmosott, feldarabolt bõrös libahájat beletesszük, sózzuk, vegetát is teszünk rá, és lefedve betesszük a hideg sütõbe. 200 fokon sütjük a hájat kb. 20 percig. Ezután a lecsepegtetett, papírtörülközõn szárított, egészben hagyott libamájat megsózzuk, és a hájhoz tesszük. Ha sok a libazsír, kiveszünk belõle, a májat háromnegyedig kell ellepnie. Egyszer-kétszer óvatosan fordítsuk meg. Ízlés dolga, hogy valaki lágyabban, vagy jobban átsütve szereti, ettõl függõen süssük 40-60 percig, míg egy kicsit már pirul a teteje. A vége felé vegyük le a tál tetejét, úgy süssük. Ha szükséges, süssük tovább a bõrös libahájat addig, amíg kívül ropogós, belül viszont még egy kicsit lágy lesz, így készül a finom libatepertõ. A májat tálalás elõtt kb. fél centis szeletekre vágjuk. Adhatjuk pl. párolt almával, burgonyapürével. Ez az étel hidegen is kitûnõ, elõre is elkészíthetjük, a hideg libamájat és a tepertõt újvagy lilahagymával, paradicsommal, zöldpaprikával kínálhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha illatos, omlós, ropogós libamellet is készítünk hozzá, amit szintén tálalhatunk hidegen is, melegen is. TIPPEK: Ugyanígy készíthetünk kacsamájat is. Borajánlat: 3 puttonyos Tokaji aszú Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ancsa31 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |