| Karfiolos rakottas receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 50 dkg karfiol 2-3 evőkanál zsír 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 tojás 5 dkg kókuszreszelék (vagy kókuszliszt) 2 dl kókuszkrém (cocomas) 1-2 evőkanál citromlé 10 dkg Totu törött bors só Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és addig sütjük tovább, amíg annak színanyagai ki nem oldódnak. A darálthúst összekeverjük a zöldpetrezselymes hagymával, 1 tojással és a kávédarálóval porrá őrölt kókusszal. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáforgatjuk a kisebb rózsákra szedett nyers karfiolt, majd az egészet tűzálló tálba terítjük. A Totut a kókuszkrémmel, a citromlével és a maradék tojással turmixgépben egyneműsítjük. Ízesítjük sóval, törött borssal, majd a rakott karfiol tetejére öntjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |