Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos rakottas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg karfiol
2-3 evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
5 dkg kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
2 dl kókuszkrém (cocomas)
1-2 evőkanál citromlé
10 dkg Totu
törött bors


Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és addig sütjük tovább, amíg annak színanyagai ki nem oldódnak. A darálthúst összekeverjük a zöldpetrezselymes hagymával, 1 tojással és a kávédarálóval porrá őrölt kókusszal. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáforgatjuk a kisebb rózsákra szedett nyers karfiolt, majd az egészet tűzálló tálba terítjük. A Totut a kókuszkrémmel, a citromlével és a maradék tojással turmixgépben egyneműsítjük. Ízesítjük sóval, törött borssal, majd a rakott karfiol tetejére öntjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórés-karfiolos rakottas » Karfiolos-sajtos puffancs » Pulyka rakottas » Karfiolos hamis vesevelő
» Karfiol rakottas » Szalonnás rakottas » Karfiolos sajtleves » Mediterrán rakottas
» Karfiolos sertésszelet » Karfiolos egytálétel » Szines zöldségrakottas » Almás rakottas
» Barnarizs-rakottas » Tejberizses almás rakottas » Provence-i rakottas » Bárányrakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.