Tutireceptek.hu fejléc

Római saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 narancs,
5-6 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál fehérborecet,
só,
őrölt bors,
1 gerezd fokhagyma,
fél gumó (vagy 1 kisebb) édeskömény,
1 lilahagyma,
félmaréknyi mag nélküli fekete olajbogyó,
1 kis fej saláta (bármilyen zöldsaláta lehet, jégsaláta, galambbegysaláta stb.)

Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, majd kifilézzük: a gyümölcsöt először meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundája se maradjon rajta. Utána egy kis tál fölött, a gerezdeket elválasztó hártya mellett éles kiskéssel bevágunk, a narancs húsát – azaz a filéket – kiemeljük. Közben lecsöpögő 2-3 evőkanálnyi levét – ami a tálban összegyűlt – az olívaolajjal meg a borecettel jól kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Ez lesz a saláta öntete. Az édesköményt jól megmossuk, foltos, barna részeit levágjuk, majd a gumót kb. 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A lehéjazott lilahagymát vékony karikákra szeljük, gyűrűire szedjük, majd a narancsfilékkel, az édesköménnyel meg az olajbogyóval óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A zöldsalátát megmossuk, leszárogatjuk, kisebb leveleire tépkedjük vagy ujjnyi csíkokra vágjuk. Tálra halmozzuk, a narancsos édesköményt ráhalmozzuk. Az öntetet csak tálaláskor locsoljuk rá.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 267 kcal

A receptet beküldte: tina68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őrségi saláta » Currys tojássaláta » Zelleres halsaláta » Almasaláta zellerrel
» Gyors mexikói saláta » Sajtos vitaminsaláta » Marhahúsos saláta » Diós pulykamellsaláta
» Céklasaláta almával » Pikáns kiwi-eper saláta » Tojásos lencsesaláta » Tavaszi saláta
» Diétás párizsi saláta » Sertéshava római tálban » Csípős burgonyasaláta » Színes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.