| Részeges marha sárgarépakörettel receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa (párolt) 10 dkg sovány marhahús 1 dl brottrunk(kovászlé) 1 teáskanál almaszirup(szörp) 1 teáskanál napraforgóolaj 1 teáskanál fűszersó 1 csokor finomra vágott petreszelyem 1 teáskanál keményítetlen növényi zsiradék 1 hagyma,1 paradicsom 1/2 cső pirospaprika 0,5dl száraz vörösbor 1,25dl víz 1 csipet cayenne-i bors 1-2 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál pirospaprika 1 szegfűszeg 1 evőkanál tejszín 2 adagolókanál Nestargel(1 zselatin alap) Elkészítés: A sárgarépát összekeverjük a Brottrunkkal, az olajjal, teszés szerint ízesítjük az almasziruppal, sózzuk, és megszórjuk a finomra vágott petrezsejemmel. Az apró kockára vágott húst a forró zsiradékban megpirítjuk.A karikára vágott hagymával tovább dinszteljük, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot, ízlés szerint akár meghámozva.Feldaraboljuk a zöldpaprikát, egy kicsit együtt pároljuk, majd felöntjük a borral és a vizzel.A fűszerekkel együtt kb. 40 percig főzzük.Tálalás előtt elkeverjük a tejszínnel és a Nestargellel, kivesszük a szegfűszeget, és a sárgarépával együtt fogyasztjuk. Kalóriatartalom: 456 kcal A receptet beküldte: Vajolet Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |