| Részeges madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 1-1,5l édes fehérbor 1 citrom 1 cs vaníliás cukor ízlés szerint porcukor Elkészítés: A bort felforraljuk(ízlés szerint édesítjük) A tojás fehérjéből néhány citromlével,porcukorral,kevés citromhéjjal kemény habot verünk.Kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő borba.Csak keveset mert fözés közben megdagad. Ha a galuskák szépen megdagadtak,szűrőlapáttal megfordítjuk és rövid ideig tovább főzzük.Óvatosan szitára szedjük,lecsepegtetjük. A tojássárgáját kevés porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,és a kissé lehűtött borhoz keverjük.Lassú tűzön állandó kevergetve,sűrű sodót főzünk. A lehűlt sodót tálba öntjük,tetejére rakjuk a habgaluskákat és jól lehűtve kínáljuk. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |