| Pácolt marhanyelv körettel receptHúsételek Hozzávalók: l db. marhanyelv ( kb. l - 1,5 kg.), 1 evőkanál só ( ha lehet akkor füstízű só) 1 citrom reszelt héja, leve 1 kiskanál őrölt fekete bors, 2 evőkanál koriandermag, 3 - 5 db. babérlevél, 3 - 4 dkg. tisztított borókabogyó, 3 - 4 gerezd fokhagyma Elkészítés: A marhanyelvet megtisztítjuk, majd forró vízben 1o percig főzzük és kivesszük. A megkeményedett fehér réteget éles késsel leválasztjuk, lehúzzuk. Elkészítjük a páclevet. Kb. 1,5 - 2 liter vizet forralunk, amihez hozzáadjuk a koriandert, a babérlevelet, a citromhéjat és levet, a borókabogyót és a tisztított fokhagyma gerezdeket apróra vágva. Fűszerezzük füst ízű sóval, majd kb. 10 - 15 percig lassú tűzön forraljuk, s végül lehúzva teljesen kihűtjük. ( Készre is főzhetjük 2 - 3 óra alatt, és ekkor így pácoljuk be. ) Pácoláskor az előkészített marhanyelvet páclébe rakjuk úgy, hogy teljesen ellepje. A marhanyelvet hűvös helyen ( hűtőben) a páclében 3 - 4 napig lefedve pácoljuk úgy, hogy többször átforgatjuk. Felhasználás előtt ha készre főzve pácoltuk akkor 3O-40 percig, ha nem 2 és fél - 3 óráig főzzük.Kihűlés után vékonyan felszeleteljük. Burgonyakrokettel, áfonya szósszal, párolt vörös káposztával kínáljuk. Tanácsok: Citrom helyett 1 - 2 evőkanálnyi ételecetet is használhatunk. A recept sertésnyelv esetén is felhasználható a mennyiségek figyelembe vételével. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |