| Részeges pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1.2 kg. liszt 75 dkg. főtt, áttört burgonya 25 dkg. RAMA 15 dkg. sertészsír 25 dkg. darált tepertő 2 csapott evőkanál só 5 tojás 1 sütőpor 1 csomag élesztő kevés tej, cukor az élesztő futtatásához. Elkészítés: 1.2 kg. lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, 10 dkg. zsírt, és a tepertőt.Ezt jól összedolgozzuk, majd hozzátesszük a burgonyát, összekeverjük 3 felvert tojással, és a futtatott élesztővel.Jól összegyúrjuk. A lisztet a burgonya vizességétől függően lehet növelni. Kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, a maradék olvasztott zsírral megkenjük, és hajtogatjuk. Ezt a műveletet 15 perces időtartamokkal 3x megismételjük. Végül újjnyi vastagságura kinyújtjuk, tetejét rácsozzuk, és közepes nagyságu szaggatóval kiszaggatjuk.Zsírozott tepsibe rakjuk,, tetejét felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A recept ből kb. 70-80 db. pogácsa lesz, nekem 3 tepsi. Tanácsok: Ha van otthon sajtod, reszelve lehet a tetjére tenni. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: kalmanica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |