| Vadas marha receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg fartő, vagy más marha hús vegyes zöldség 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1/2 citrom 5 dkg kristálycukor 1 babérlevél, kakukkfű 4-5 egész bors, törött bors mustár só 5 dkg zsír 2 dl tejföl liszt Elkészítés: 2-3 dkg zsiradékon kb 3 dkg cukrot lepirítunk (kissé karamelizáljuk), a megpucolt vegyeszöldséget karikára vágjuk, a hagymát kockázzuk, és rábobjuk. majd a húst is belehelyezzük, a többi ízesítővel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. A kuktát lezárjuk, és bő 1 órát pároljuk. Amikor a hús puha, félretesszük, kivesszük a babérlevelet, az egészborsot is, és a zöldségféléket átpaszírozzuk, és behabarjuk a tejföl és a liszt keverékével. Ízesítjük még mustárral, sóval, és mégegyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal tálaljuk. A receptet beküldte: holdfény77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |