| Gombás marhahús finoman receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marha comb vagy marha színhús, 1/2 kg sampinyon gomba, 2 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg ráma vaj vagy bármilyen fözni való vaj, 2 evőkanál liszt, 1 kis tubus mustár, 1 kicsi dobozos paradicsompüré(konzerv) 2 dl tejföl, 1 csomag makaróni vagy spagetti tészta, izlés szerint só és bors. Elkészítés: A gombát és a húst összevágom olyanra mint amikor pörköltet csinálnék,a hagymát szintén és a felolvasztott 10 dkg vajon megdinsztelem,hozzáadom a húst és a gombát,felöntöm annyi vizzel,hogy ellepje,só bors izlés szerint és hagyom közepes lángon,hogy megföjjön. Ügyelek arra,hogy amikor készre fött maradjon alatta két újjnyi lé. A maradék 5 dkg vajat felhevitem belerakom a 2 evökanál lisztet(ez a rántás)amikor kész belekeverem a mustárt és a paradicsompürét,pár percig alatt készre fözöm,félrehúzom a rántást és ami megmaradt kb.két újjnyi húslé azzal felöntöm de úgy,hogy közben a húsos gombát fedővel visszatartom,lassú tűznél teljesen simára keverem a rántásos szaftot és ha összerottyant akkor öntöm hozzá a húsos gombát,megint felfözöm,kicsit felrehúzom hogy belekeverhessem a tejfölt és ezzel megint rottyantok,kifözött tésztával tálalom. Tanácsok: Kicsit bonyolultnak tünik,valóban kell egy kis figyelmet szentelni rá,de megéri mert nagyon finom!!!! Én már csináltam teljesen sovány disznócombból is,de marhával az igazi. Ezt a receptet egy nagymamától kaptam 1991-ben. Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: 300 kcal Szénhidráttartalom: 40 gramm Zsírtartalom: 45 gramm A receptet beküldte: r.pavone63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |