Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas. 1 fakanálnyi sertészsír. 15-20 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint: só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd alaposan megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal jól meghintjük. A sütőtepsit kikenjük sertészsírral, majd belerakjuk a húsokat és a fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva kb 45 perc alatt megpirítjuk. Ezután alufóliával lefedjük, amit alaposan a tepsi szélére nyomkodunk és a tepsit visszatesszük a sütőbe. A hőfokot 190 fokra állítjuk és kb egy óra alatt a húsokat omlós puhára sütjük. Friss házi kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kináljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás vadlibamell » Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás sajtkrémleves
» Zöldbabpörkölt oldalassal » Köményesen sült oldalas » Fokhagymás halfilé » Fokhagymás tört burgonya
» Töltött oldalas » Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás nyúlcomb
» Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás házi sajt » Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.