| Fűszeres pácolt oldalas receptHúsételek Hozzávalók: 2 kg sertés oldalas, 15 dkg liszt, 2 teáskanál só, 1/4teáskanál frissen őrölt feketebors, 3 evőkanál zsír, 3,5 dl húsleves vagy zöldségleves, 1/2 dl ketchup, 3 evőkanál worchestershire szósz, 2 evőkanál ecet, 1/2 teáskanál zelleres só, 1/4 teáskanál cayenne bors, 1/2 teáskanál szegfűszeg, 1/2 teáskanál jamaikai szegfűbors (vagy 1 rész szerecsendió, 2-2 rész őrölt fahéj és szegfűszeg), 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva, 2 evőkanál liszt Elkészítés: Vágd az oldalast kisebb darabokra 2-2 csontonként, és papírzacskóban rázogatva vond be őket a liszt, a só és a bors keverékével. Egy vastag falú serpenyőben olvaszd fel a zsírt, és közepes lángon pirítsd meg rajta a húsokat mindkét oldalukon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Miközben a hús pirul, keverd össze a húslevest a ketchuppal, worchestershire szósszal, ecettel, zelleres sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával. Ha zöldséglevet használsz, adj hozzá még 3 evőkanál worchestershire szószt. Tedd a húst egy tepsibe, öntsd rá a leveses keveréket és add hozzá a hagymadarabokat. Alufólia alatt süsd puhára kb. másfél óra alatt. Amikor kész, szűrőkanállal szedd ki a húst és a hagymát, és tedd vissza az elzárt sütőbe, hogy meleg maradjon. A levéről halászd le a zsírt és szűrd át egy lábosba, forrald fel. Keverd simára a 2 evőkanál lisztet ½ dl hideg vízzel, majd két részben add a húsléhez, hogy a megfelelő állagot tudd elérni. Főzd még 3-5 percig. Vedd ki a sültet a sütőből, öntsd le a szósz felével, a többit mártásnak add mellé. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |