| Szilvaszószos marhaoldalas receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marha oldalas darabolva 3-4 evőkanál szilvalekvár 2 evőkanál sötét szójaszósz diónyi reszelt friss gyömbér fél rúd fahéj só őrült bors 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel. Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt. A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben. Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk. Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |