| Káposztás oldalas kuktában receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas só bors 5 dkg kolozsvári szalonna felkockázva 1 csapott evőkanál köménymag 1 csapott evőkanál cukor 1 kg savanyúkáposzta 1 zöldalma cikkekre vágva 1 fej vöröshagyma felkarikázva 1 tejföl(a tálaláshoz) Elkészítés: A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát,kiszedjük félre tesszük.A sózott borsozott oldalasszeleteket lepirítjuk a kuktában maradt zsiradékon.(Ha kell 2 részletben)Ha megpirult a husi kiszedjük a kuktából,és félre tesszük. A kuktában maradt ízes zsiradékon röviden megfuttatjuk a köménymagot és a cukrot! Az edény aljába visszahelyezzük a húsokat,rátesszük a hagymát ,az almacikkeket és a jó alaposan kimosott savanyúkáposztát. Lezárjuk a kuktát,forrástól számított 15 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |