| Szaftos sertésoldalas receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas (csontos) 1 közepes fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 2 ek napraforgó olaj 200 ml ketchup 1.5 ek méz 1 ek balzsamecet 50 ml worcestershire-szósz 1 citromból nyert citromlé 1 ek mustár 2 ek torma 1 tk bors Elkészítés: Hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával megdinszteljük. Míg a hagymák dinsztelődnek, az oldalast a csonttal ellentétes oldalon behasogatjuk, és besózzuk. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját (hús és só kivételével minden mást), majd szépen összefőzzük sűrű szósszá. Az oldalast sütőtálba helyezzük, és teljesen beborítjuk az elkészült szósszal, ügyelve, hogy a bevágások is jól felteljenek vele. Sütőben lefedve kb. két órát sütjük (kb. fél óránként ránézünk, és a szósszal locsoljuk), majd mikor már szinte leválik a csontról, levesszük a fedést, és pirítjuk még kb. 15-20 percen keresztül. Sült burgonyával és sörrel tálaljuk.:) sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |