| Parmezános grillezett padlizsán receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg padlizsán 40 dkg paradicsom (hámozott) 1 darab mozzarellagolyó 5 dkg parmezán sajt (reszelt) 1 kisebb darab vöröshagyma 1 csokor bazsalikom olívaolaj őrölt bors só Elkészítés: A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre, és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fôzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket, és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarelával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra elômelegített sütôbe, és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihûlni, és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 251 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |