Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános grillezett padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
40 dkg paradicsom (hámozott)
1 darab mozzarellagolyó
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 kisebb darab vöröshagyma
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
őrölt bors


Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre, és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fôzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket, és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarelával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra elômelegített sütôbe, és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihûlni, és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 251 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános hal » Diétás padlizsánkrém » Grillezett húspogácsa » Padlizsános ragu
» Padlizsános-lecsós csirke » Padlizsános pite » Padlizsánkrém leves » Töltött padlizsán update 1
» Padlizsánkrém másként » Töltött padlizsán 2 » Szudáni padlizsánkrém » Update1 rakott padlizsán
» Padlizsános sültrizs » Sült-zöldséges padlizsán » Gombás padlizsán » Sajtos rakott padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.