| Töltött padlizsán 2 receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 padlizsán 2 fej hagyma 2 gerezd hagyma">fokhagyma fél kg paradicsom 2 ek. olaj 25 dkg darált hús oregánó 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A pádlizsánt hosszában kettévágjuk, a húsát a padlizsáncsónakokkal együtt besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Belekerül a padlizsánhús, a fölkockázott paradicsom egyharmada, ízesítjük oregánóval, sóval, borssal. A padlizsánokat megtöltjük a húsos töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Tálba öntjük a maradék paradicsomot, ráültetjük a padlizsánokat és megsütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |