| Sült-zöldséges padlizsán receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg közepes padlizsán só 1 kg paradicsom 1 kis csokor bazsalikom 3 gerezd fokhagyma 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 5-6 evőkanál olívaolaj 30 dkg mozzarella sajt 10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Egy kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt hideg vízben megmossuk, jól leszárogatjuk. A padlizsándarabokat forró olívaolajban mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amelyre ráöntjük a paradicsomos mártást. Egy kevés parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 perig sütjük. A receptet beküldte: Laryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |