Tutireceptek.hu fejléc

Szudáni padlizsánkrém recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 db hagyma (Közepes)
olaj
1-2 paradicsom
2 gerezd foghagyma
1 nagy ek mogyoróvaj
fél citrom leve (ízlés szerint)
Füszerek:bors, só, cumin ( Római kömény)

Elkészítés:
A padlizsánt megpucolom, felkarikázom, forró olajban világosra sütöm. Szűrőlapáttal kiszedem és összetöröm. Közben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. A paradicsomot és a fokhagymát össze turmixolom és ráöntöm a hagymára. 1-2 percig kevergetem. Beleteszem az összetört padlizsánt, fűszerezem. 1-2 perc múlva a mogyoróvajat, citromlevet is hozzáadom. Elzárás ellőt belerakom a cumint.

Tanácsok:
A cuminak (római köménynek) akkor érződik jól az íze, ha nem főzzük.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Hagyir


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémleves májjal » Eredeti padlizsánkrém » Parmezános padlizsánkrém » Padlizsánkrémem
» Padlizsánkrém juhsajttal » Joghurtos padlizsánkrém » Padlizsánkrém: » Juhtúrós padlizsánkrém
» Fetás padlizsánkrém » Erdélyi padlizsánkrém » Finom padlizsánkrém » Meleg Padlizsánkrém
» Padlizsánkrém kimélő » Ínyenc padlizsánkrém » Padlizsánkrém majonézzel » Padlizsánkrém leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.