Tutireceptek.hu fejléc

Szudáni padlizsánkrém recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 db hagyma (Közepes)
olaj
1-2 paradicsom
2 gerezd foghagyma
1 nagy ek mogyoróvaj
fél citrom leve (ízlés szerint)
Füszerek:bors, só, cumin ( Római kömény)

Elkészítés:
A padlizsánt megpucolom, felkarikázom, forró olajban világosra sütöm. Szűrőlapáttal kiszedem és összetöröm. Közben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. A paradicsomot és a fokhagymát össze turmixolom és ráöntöm a hagymára. 1-2 percig kevergetem. Beleteszem az összetört padlizsánt, fűszerezem. 1-2 perc múlva a mogyoróvajat, citromlevet is hozzáadom. Elzárás ellőt belerakom a cumint.

Tanácsok:
A cuminak (római köménynek) akkor érződik jól az íze, ha nem főzzük.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Hagyir


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Én padlizsánkrémem » Ínyenc padlizsánkrém » Erdélyi padlizsánkrém » Padlizsánkrém juhsajttal
» Padlizsánkrém másként » Padlizsánkrém leves » Fetás padlizsánkrém » Padlizsánkrém piritóssal
» Hagyományos padlizsánkrém » Eredeti padlizsánkrém » Padlizsánkrémleves májjal » Padlizsánkrém majonézzel
» Finom padlizsánkrém » Joghurtos padlizsánkrém » Arab padlizsánkrém » Padlizsánkrémem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.