| Padlizsános rizs főételként receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 db padlizsán 1 csésze rizs 1 cs. zöldpetrezselyem (v. szárított) 2 db húsleveskocka 1 fej hagyma 1 késhegynyi őrölt bors 4 evőkanál étolaj 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A hagymát felkockázva olajon kuktában megdinszteljük, beleadjuk a kockára vágott padlizsánt, 1-2 percig kevergetjük, majd megfuttatjuk benne a rizst. Felengedjük 2 csésze vízzel, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a leveskockákat. A kuktát lefedjük, 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Amikor a kuktafedél nyitható, a rizs megpárolódott. Megkeverjük, tálba szedjük és azon forrón megszórjuk reszelt sajttal. Tanácsok: Főételként, köretként is tálalhatjuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |