| Padlizsán párizsiasan receptEgytálételek Reform ételek Hozzávalók: 3 padlizsán 40 dkg darált sertéshús 10 dkg vöröshagyma 15 dkg liszt 1 gerezd fokhagyma 4 dl tej 3 tojás 1 dkg cukor őrölt bors só 2 dl olaj a sütéshez Elkészítés: A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, sóval,borssal,zúzott fokhagymával ízesítjük, és állandóan kevergetve megpirítjuk. A tej feléből,1 tojásból,a lisztből csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott padlizsánokat szeletekre vágjuk,megsózzuk,a palacsintatésztába mártjuk, és bő forró olajban megsütjük. A szeletekből egy tűzálló tál aljára egy sort rakunk. Erre a hús felét, majd a padlizsánszeleteket tesszük. A rétegzést megismételjük úgy, hogy a tetejére padlizsán kerüljön. Végül a maradék tejben elkeverjük a tojásokat, megsózzuk és a rakottas tetejére öntjük. Forró sütőben megsütjük, kiborítjuk az edényből és forrón tálaljuk. Tanácsok: Finom, egészséges és gyors. JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!!!!!! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: alig gramm A receptet beküldte: ila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |