Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrém kimélő recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 1db közepes padlizsán
- 1doboz (kicsi) natúr joghurt
- 1 nagy marék apróra vágott snidling
- 1 gerezd fokhagyma pépesítve (ez elhagyható ha valakinek bántja a gyomrát, e nélkül is nagyon finom)
- 1 kiskanál mustár (édes, pikáns, di'joni...)
- borsikafű, tengeri só, egy pici cukor(az mindig jobban kihozza az ízeket)

Elkészítés:
- A padlizsánt megszúrkodom egy kis késsel, a sütőbe teszem és megsütöm. Amikor megsült, vizes konyharuhába tekerem, és pár percig úgy hagyom. Így könnyebben le tudom húzni a héját. A padlizsán húst én vágódeszkán felaprítom, jó pépesre, aztán egy üvegtálba teszem és hozzáadom a fentieket, majd jól kikeverem.

Tanácsok:
-Hűtőben csavaros üvegben szoktam tárolni, jó pár napig eláll.

- Én tepszibe sült zöldségfasírtra, grillezett sajtra , köles lepényre szoktam tenni

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Icus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szudáni padlizsánkrém » Majonézes padlizsánkrém » Arab padlizsánkrém » Juhtúrós padlizsánkrém
» Kímélő vasi pecsenye » Parmezános padlizsánkrém » Avokádós padlizsánkrém » Padlizsánkrémleves májjal
» Padlizsánkrém majonézzel » Padlizsánkrém másként » Eredeti padlizsánkrém » Kimélő csirkegombócleves
» Padlizsánkrém: » Hagyományos padlizsánkrém » Pénztárcakímélő tiramisu » Padlizsánkrém juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.