| Ropogós padlizsánsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 10 dkg szeletelt baconszalonna 4 szelet kenyér 2 gerezd fokhagyma 1 db padlizsán 15 dkg vegyes zöld saláta A dresszinghez: 6 ek olívaolaj 1 ek balzsamecet só bors Elkészítés: Süssük ropogósra a szalonnaszetek mindkét oldalát.A kenyeret vágjuk kis kockára és kevés olajon pirítsuk aranybarnára.Az utólsó percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és bő forró olajban ropogósra sütjük 1-2 perc alatt. A salátát tegyük egy nagyobb tálba,szórjuk rá a kenyérkockákat és a szalonnát,öntözzük meg a dresszinggel végül tegyük rá a sült padlizsánt. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |