| Juhtúrós padlizsántekercs receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 db padlizsán 15 dkg juhtúró 1 marék bazsalikom 1 gerezd fokhagyma 4 dl krémes joghurt só őrölt fekete bors olívaolaj Elkészítés: A padlizsánt vékonyra szeleteljük, majd egy műanyag tálcán, besózva állni hagyjuk fél órát. Leitatjuk róla a keserű levet, majd kevés olíva olajon megsütjük mindkét oldalát. A juhtúrót habosra keverjük egy pár kanál joghurttal (fontos, hogy krémes, és ne híg joghurtot használjunk. Ennek hiányában inkább legyen benne tejföl!), sóval, borssal és az apróra tépkedett bazsalikom felével. Minden padlizsánszeletet megkenünk ezzel a töltelékkel, majd feltekerjük, és a fokhagymás joghurttal, még több bazsalikommal tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |