| Padlizsán paradicsommal és mozarellával receptZöldséges ételek Hozzávalók: - 1⁄2 kg padlizsán - 2 gerezd fokhagyma - szükség szerint olaj - 1⁄2 kg paradicsom - 25 dkg mozzarella - 10 dkg sajt - só, bors, bazsalikom ízlés szerint Elkészítés: A padlizsánokat hosszában fél cm vastag szelekre vágom, besózom, állni hagyom. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön. A padlizsánokról leöntöm a levét, kevés olajban egy serpenyőben megsütöm a padlizsánszeleteket, addig amíg egy kis színt kap, papírtörlőre teszem, hogy a zsíradékot leitassam róla. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek, erre teszem az első réteg sült padlizsánt, erre vékony rétegben paradicsomszószt kenek, majd vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, addig ismételjük, amíg tartanak az alapanyagok. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és előmelegített sütőben 20 percig sütöm. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |