| Ecetes padlizsán receptHozzávalók: 1 kg apró (4-6 cm-es) padlizsán, 1-2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, ízlés szerint bőven ecet. Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk és beletesszük egy ép zománcú lábosba. Annyi vizet öntünk rá, amennyi rendesen ellepi, ezután a padlizsánokat kivesszük. A vizet felforraljuk, és ízlés szerinti ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanyú legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk, megborsozzuk és beletesszük a közben hosszában bevagdosott kis padlizsánokat. Addig főzzük, amíg a villa hegye, nemcsak hogy könnyen belemegy, de ki is csúszik belőle. Az ecetes lében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve hűtőszekrényben tároljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |