| Padlizsánsaláta 2. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva 5 evőkanál olívaolaj só és frissen őrölt bors 30 dkg koktélparadicsom, félbevágva 3 gerezd fokhagyma, összezúzva A mártáshoz: 2 dl tejszín 2 dl natúr joghurt 1 kávéskanál őrölt kömény 1 kávéskanál őrölt gyömbér 1/2 kávéskanál őrölt fahéj 3 evőkanál apróra vágott, friss menta 3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld 1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve Elkészítés: A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk. Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. 1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát. A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |