Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta 2. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

A mártáshoz:

2 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve

Elkészítés:
A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk.

Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát.

A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós padlizsánsaláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta » Mexikói avokádósaláta
» Vacsi-sali » Tarka tésztasaláta » Õszi gyümölcssaláta » Farmersaláta
» Póréhagymás saláta » Újhagymás-retek-saláta » Gyors mexikói saláta » Hamis, főtt majonéz
» Majonéz paleo módon » Francia saláta » Virsli saláta » Csokiöntet házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.