| Padlizsán gombával sütve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 db közepes méretű padlizsán 50 dkg gomba 1 nagy pohár tejföl 25 dkg reszelt sajt kevés liszt olaj delikát bors só pirospaprika Elkészítés: A megmosott és karikára vágott padlizsánokat enyhén besózom, és kicsit állni hagyom. Közben a gombát megtisztítom, és finomra vágom. Megszórom delikáttal és borssal és kis lángon megpárolom. Rövid hülés után belekeverem a tejfölt. A padlizsánokat lisztbe forgatom, és mindkét oldalukat hirtelen megsütöm. A pirosra sült karikákat lerakom egy sütőtál aljára, és ráhalmozom a tejfölös-gombás keveréket. Előmelegített sütőbe dugom egy negyed órára, majd rászórom a reszelt sajtot, és még annyi időre tolom vissza, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Tanácsok: Húsmentes, így vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. A körete egyaránt lehet krumplipüré vagy párolt rízs. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |