| Őzbatyu receptHozzávalók: őzhús(comb) kacsamáj szalonna fűszerek gomba áfonya kukoricagaluska Elkészítés: Vegyél egy szép darab húst. Tisztítsd meg, szeleteld fel, fűszerezd be ízlés szerint (só, kakukkfű, vad-fűszerkeverék, bazsalikom, mustár). Kinek mi a kedvenc íze, de gondolj arra is, hogy mi illik az őzhöz! A húst párold puhára. Ezután az őzhús szeletekre tegyél egy-egy darab kacsamájat, göngyöld fel, tekerd körül bacon-szalonnával, hogy ne fázzon. Ezeket a kis batyukat csomagold fóliába, hogy el ne vesszenek. Lassú tűzön, bő parázson sütögesd puhára, majd mikor elkészült szedd ki a fóliából, szeleteld fel, rakd tálra, tegyél mellé kukorica lisztből készült galuskát, finom pirított gombát, áfonyát és kínálj hozzá száraz, fűszeres fehérbort. Soós Imréné, Lovasi Tiborné és Bánóczi Lídia receptje alapján készült a saját szám íze szerint. Tényleg nagyon finom! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |