| Vadraguleves bográcsban receptHozzávalók: 1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (comb, lapocka/ vaddisznó, őz, szarvas) 15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke) 5 dl száraz fehérbor- 5 dl vízzel elkeverve 3 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem gyökér 1 csokor petrezselyemzöld 1 kis zellergumó 3 fej közepes méretű vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 ek zsír só, fehér bors,vadhús fűszerkeverék 2 kk tárkonyecet 3 szál lestyán 2 babérlevél Elkészítés: A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1x1 cm-es) kockákra vágjuk. Egy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a vízzel elkevert fehérborral, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk. Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük a lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. Az összekötözött petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük. Hozzáadjuk a raguleveshez a gombát, majd ha a gomba is megpuhult (kb. 15-20 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük. Tanácsok: Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |