| Rántott vadhúsos palacsinta receptHozzávalók: 20dkg vadkacsahúsból és ugyanennyi fácánhúsból készített ragu két szelet zsírszalonna egy kisebb fej vöröshagyma fele két dl fehérbor egy kevés majoránna, csipet kakukkfű, só és őrölt kömény 2 dl áfonyalekvár(vagy ennek megfelelő friss áfonyadzsem fél-egy dl víz, egy evőkanál méz(friss áfonya esetén 2-3 is lehet) egy csipet fahéj, 1 evőkanál tejföl (vagy tejszín) tejszín, 12-15 sós palacsinta panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, fehérbors(belekeverve a zsemlemorzsába), egy darab camembert vagy brí sajt. Palacsintához 20 dkg liszt 2 db tojás 5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is) só Elkészítés: A palacsintatésztát csomómentesre kikeverjük, majd állni hagyjuk legalább fél órát és a szokásos módon kisütjük. Ragu: a húst kis kockákra vágom, majd a zsírjára pirított szalonnára öntöm. Megfűszerezem majoránnával,kakukkfűvel, őrölt köménnyel, hozzáteszem a felcsíkozott vöröshagymát a bort és egy kevés sót, majd lefedve és néha megkevergetve készre puhára főzöm. A ragut úgy kell elkészíteni, hogy már önmagában is finom legyen, tehát ha valamelyik fűszerből kevés van benne, akkor nyugodtan utánaízesíthetjük. Áfonyás mártás: a legkönnyebb áfonyalekvárból készíteni(esetleg áfonyadzsemből, de úgy elég édes lesz), de ha van friss áfonyánk akkor az is jó, csak előtte addig kell főzni az áfonyát, amíg szét nem esik. Szóval az áfonyalekvárhoz hozzákeverjük a vizet, a mézet és a csipet fahéjat és feltesszük főni. Mikor rotyog, hozzákeverjük a tejfölt/tejszínt és a lisztet(kb. 1-2 csapott evőkanál kell majd) óvatosan hozzáadva simára keverjük. Akkor jó, ha híg folyós, de a kanálról lefolyatva dudort hagy a mártás tetején. Ha kész, levesszük a tűzről és langyosan tartjuk. A kihűlt ragut húsdarálón ledarálom , kis sóval, majoránnával és köménnyel utána ízesítek, majd elkeverem annyi tejszínnel, hogy jól kenhető, sűrű masszát adjon. A palacsintákat egyesével megkenem a húsos masszával, majd úgy tekerem fel, hogy jobbról, balról először behajtom a széleket, majd feltekerem. Ezek után bepanírozom és végül bő olajba kisütöm. Amíg meleg, befedem a palacsintákat vékonyra szeletelt camembert vagy brí sajttal, hogy ráolvadjon és leöntöm az áfonyás mártással. Tálaláskor gyümölcsszeletekkel díszíthetjük. Előételként vagy főételként is fogyaszthatjuk és félszáraz vagy félédes fehérbor kínáljunk hozzá(pl. Szürkebarát, kéknyelű, rizling). Jó étvágyat! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |