Tutireceptek.hu fejléc

Nyári töltött káposzta nálunk recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertés darálthús
1 marék füstölt szalonna bőr
1 szál füstölt házikolbász
1 nagy fej káposzta
2 nagy bögre rizs
2 tojás
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 nagy fej hagyma
1 csokor zöldkapor, csombor,
só, bors, ételízesítő, édes pirospaprika

Elkészítés:
A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott zöldkaprot, belereszeljük a hagymát, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A káposztát megabáljuk, a leveleket megszabadítjuk a belső vastag erezettől. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd feltekerjük.
A lábost kibéleljük a megmaradt, apróra szelt káposzta felével, rátesszük a füstölt szalonna bőrt, a töltelékeket, közzé a kolbászkarikákat, majd a maradék káposztát. Felöntjük az abálólével, a tetejét megszórjuk csomborral, rászeljük a paprikát és a paradicsomot, majd kb. 40-50 percig főzzük.

Tanácsok:
Puha kenyérrel és sok tejföllel tálaljuk.
Az abálólébe tegyünk kevés citromsót, így a káposztalevelek nem esnek szét a fõzés során.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kelkáposzta másképp » Juhsajttal töltött paprika » Káposztás bab » Tojással töltött fasírt
» Sanvanyúkáposzta-saláta » Töltött keksz II. » Sült töltött paprika » Diós töltött káposzta
» Rakott édes-káposzta » Savanyúkáposztás saláta » Töltött lasagnetészta » Gesztenyével töltött fácán
» Sütőtökös töltött krumpli » Töltött patisszon » Karácsonyi káposztasaláta » Friss nyári saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.