Tutireceptek.hu fejléc

Diós töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej káposzta,
őrölt fehérbors,
só,
csombor,
2 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 dl étolaj,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg dió,
20 dkg rizs,
1 db tojás.

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és egy nagy fazékban, forrásban lévő vízzel leforrázzuk.
A nagyobb leveleket leszedjük – ezekbe töltjük majd a tölteléket –, a maradék káposztát pedig csíkokra vágjuk.
A töltelékhez a rizst megpároljuk, összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, a durvára vágott dióval meg egy csipet sóval, végül a masszát hagyományos módon betöltjük a káposztalevelekbe.
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a felcsíkozott káposztát, sóval, őrölt fehér borssal, csomborral ízesítjük.
Beletesszük a töltelékeket, vízzel felengedjük, és kb. 60 percig lassan pároljuk.
Végül a káposztát behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, egyet még rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás kolbász » Kel káposztástészta » Káposztás pacal » Töltött papucs
» Családi töltött csirke » Székelykáposzta másképp » Péter töltött káposztája » Savanyúkáposztás saláta
» Sült káposzta köretnek » Kelkáposzta krokett » Töltött narancs » Sonkával töltött burgonya.
» Dióval töltött alma » Székelykáposzta » Klasszikus rakott káposzta » Töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.