| Sütőtökös töltött krumpli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 5db burgonya (nagyobb) 30 dkg sütőtök 0.5 db póréhagyma 1 csokor petrezselyem 1 dl tejföl 3 ek zsemlemorzsa 10 szelet bacon 1 ek olívaolaj 1 ek citromlé 1 ek barna cukor négyszínű bors ízlés szerint só ízlés szerint rozmaring ízlés szerint (morzsolt) 2 g medvehagyma (morzsolt, elhagyható) 5 dkg sajt (reszelt) Elkészítés: Sós vízben főzzük meg a krumplikat héjában, de csak annyira, hogy ne essenek szét (kb. 25-30 perc). A sütötököt hámozzuk meg, vágjuk kisebb szeletekre, és süssük puhára sütőben. Közben készítsük elő a tölteléket: keverjük össze az apróra vágott petrezselymet és póréhagymát a tejföllel, az olívaolajjal és a zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk, majd ízesítsük a citromlével és barna cukorral. Tegyük félre. A bacon szalonnákat fektessük egymás mellé, szórjuk meg alaposan medvehagymával és rozmaringgal, majd egyenként göngyöljük fel őket kis tekercsekké. Egy kisebb tepsiben ezt is tegyük be a sütőbe és pirítsuk meg. Ha a krumpli kellően megpuhult, vágjuk ketté, és kanalazzuk ki a belsejüket. A krumplikból így jól megtölthető kis teknők lesznek. Két kikanalazott krumplit, valamint a megpuhult (már-már pépes) sütőtököt tegyük hozzá a telfölös töltelékhez és jól dolgozzuk el. A krumpli teknőket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé, és kanalazzuk beléjük a tölteléket. A megpirult bacon tekercseket szeleteljük fel kis korongokra és minden krumpli töltelékbe nyomkodjunk bele 5-6 darabot. Tegyük a krumplit 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig. Az utolsó 5 percben pirítsuk rá a reszelt sajtot. Melegen, kis tejföllel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |