| Sanvanyúkáposzta-saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: savanyúkáposzta lilahagyma rokfort–féle sajt olaj őrölt pirospaprika őrölt köménymag Elkészítés: Jól kinyomkodtam a savanyúkáposztát, egy nagyrakás lilahagymát szeleteltem bele, öntöttem rá olívaolajat, megszórtam őrölt köménnyel és őrölt pirospaprikával, jól összekevertem, és gorgonzola (mert az volt itthon) sajtdarabkákat szórtam rá. Remek lett! Tanácsok: Ha figyelünk az ételtársításra (vagy 90 napost tartunk), akkor ez így remek húsnapi saláta. Ha lehagyjuk róla a sajtot, és mondjuk héjában sült krumplival vagy puliszkával esszük, akkor zöldségnapi étel, de ha lángost sütünk hozzá vagy sóskalácsot, akkor kitűnő tésztanapon. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |