| Karácsonyi káposztasaláta receptHozzávalók: 50 dkg káposzta 2 sárgarépa 1 lilahagyma 1 alma Öntet hozzávalói 1,5 dl majonéz 1 dl tejföl 1-2 teáskanál cukor 1 teáskanál dijoni mustár fél citrom leve fél mokkáskanál só fél mokkáskanál őrölt bors Elkészítés: A káposztát és a lilahagymát gyaluljuk, fel vékonyra. A sárgarépát és az almát tisztítás után mossuk meg, és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Tegyük egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze. Az öntet hozzávalóit keverjük simára. Ízlés szerint ízesítjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra. Öntsük a káposztás keverékre, majd jól forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje. A kész salátát tegyük pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |