| Rakott édes-káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édes-káposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors Elkészítés: Ledaráljuk a húst, és összekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A hús-rizs keverékéhez tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk lecsurgatjuk, és kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát csíkokra. A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tálat. Ebbe terítjük a káposzta negyedét, kicsit megsózzuk, és beborítjuk a rizzsel kevert darált hús egyharmadával. Erre kerülnek a paradicsomkarikák és a zöldpaprika, majd újra káposzta. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön, és tejföl. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |