Tutireceptek.hu fejléc

Rakott édes-káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg dagadó,
20 dkg rizs,
70 dkg édes-káposzta,
8 dkg füstölt szalonna,
20 dkg reszelt sajt,
2 kis fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
25 dkg zöldpaprika,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só, törött fehérbors

Elkészítés:
Ledaráljuk a húst, és összekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A hús-rizs keverékéhez tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk lecsurgatjuk, és kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, a zöldpaprikát csíkokra.
A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a felével kibéleljük a tálat. Ebbe terítjük a káposzta negyedét, kicsit megsózzuk, és beborítjuk a rizzsel kevert darált hús egyharmadával. Erre kerülnek a paradicsomkarikák és a zöldpaprika, majd újra káposzta. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön, és tejföl.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott-zöldség » Baconos rakott karfiol » Spenótos rakott krumpli » Light rakott brokkoli
» Rakott tészta (édes) » Zöldség rakottas » Sült rakott csirkemell » Különleges rakott burgonya
» Besameles rakott krumpli » Rakott krumpli vega módra » Zöldséges rakott csirke » Dán rakott csirke
» Hússal rakott lencse » Sonkás rakott burgonya » Rakott puding :) » Rakott kel egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.