| Töltött lasagnetészta receptTésztafélék Hozzávalók: 6-8lap lasagnetészta 30dkg gépsonka 30dkg főtt és apróra vágott kelbimbó 1evőkanál liszt 1dl tej 1fej vöröshagyma 1konzerv hámozott paradicsom só bors Oregano 2dltejszin 20dkg reszelt sajt 20dkg szalonna Elkészítés: A tésztát sós vízbe megfőzzük,de nem túl puhára,majd kivesszük a vízből úgy,hogy ne szakadjon ki.A sonkát felkockázzuk és olajon meg dinszteljük a kelbimbókkal együtt.Rászórjuk a lisztet és ráöntjük a tejet.Amikor besűrűsödött akkor le vesszük és hűlni hagyjuk.Megtöltjük vele a tésztát és .feltekerjük. Egy jénaiba sorba le rakjuk.A szalonnát felkockázzuk olajon meg pirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott hagymát ezeket tovább dinszteljük majd ráöntjük a hámozott paradicsomot.A fűszerekkel be ízesítjük rá öntjük a tejszintet ,még egy kicsit főzzük és a tésztára öntjük.A tetejére sajtot reszelünk és 20-25percig készre sütjük. Tanácsok: A paradicsom helyett a sűrített paradicsom is megfelel.Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: bertokandrea01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |