| Töltött keksz II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: - két csomag Albert keksz a krémhez: - 5 dkg étkezési keményítő - 15 dkg cukor - 3 evőkanál kakaópor - 1 dl rum - 20 dkg margarin (vagy vaj) - 3 dl tej Elkészítés: A keményítőt és a kakaóport elkeverjük pici tejben, a többi tejet forraljuk. A cukrot közben karamellizáljuk, majd a forró(!) tejet hozzáöntjük. Ha simára kevertük, forrás közben hozzáadjuk a maradék tejet (a keményítővel és a kakaóval), sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint. A krémet valamelyest kihűtjük, majd megkenjük vele a kekszeket, és így egymáshoz ragasztjuk őket. A kész kekszrudat (vagy rudakat) egy napig hűtőben érleljük(hogy puhuljon a keksz a krémtől), majd ferdén szeleteljük föl. Tanácsok: - a karamellhez feltétlenül forrón adjuk a tejet, mert egyébként megszilárdul a karamell, és nem tudjuk elkeverni - étkezési keményítővel finomabb állagú krémet kapunk, mintha liszttel csinálnánk A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |