| Kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 fej lilahagyma 1 közepes padlizsán 1 db nagyobb paradicsom 2 gerezd fokhagyma bazsalikom 3 evőkanál olívaolaj 10 szem borókabogyó vagy 1 evőkanál fenyőmag 0,5 liter zöldségleves mokkáskanálnyi őrölt kurkuma vagy sáfrány só, bors Elkészítés: A hozzávalókat előkészítem: a hagymát hosszában felszeletelem, a padlizsánt és a paradicsomot kockákra vágom, a fokhagymát felaprítom. Ha friss bazsalikomot használok, apróra tépkedem a leveleket. Az olajat felforrósítom a serpenyőben és először a padlizsánt sütöm 2 percig, majd a hagymákat adom hozzá a magokkal, további 2 percig sütöm. Ezután jön bele a paradicsom és a zöldségleveslé és az összes fűszer. Még 1 percig forralom, és kész. Mivel jó szaftos lesz ez a zöldséges étel, lehet mellé készíteni pl. csicsókás-tócsnit. 2 kisebb krumplit lereszelek + a krumpli súlyával megegyező mennyiségű csicsókát szintén 1 kis pohár joghurt 1 egész tojás só, bors tönkölybúzaliszt, amennyit felvesz, de ne legyen nagyon kemény a massza. Evőkanállal felmelegített olajba szaggatom, kissé lelapítom és mindkét oldalát megsütöm. Tanácsok: Fotó megtekinthető a naplóm 853. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |