Tutireceptek.hu fejléc

Kurkumás padlizsán csicsókás tócsnival recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 fej lilahagyma
1 közepes padlizsán
1 db nagyobb paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
10 szem borókabogyó vagy 1 evőkanál fenyőmag
0,5 liter zöldségleves
mokkáskanálnyi őrölt kurkuma vagy sáfrány
só, bors

Elkészítés:
A hozzávalókat előkészítem: a hagymát hosszában felszeletelem, a padlizsánt és a paradicsomot kockákra vágom, a fokhagymát felaprítom.
Ha friss bazsalikomot használok, apróra tépkedem a leveleket.
Az olajat felforrósítom a serpenyőben és először a padlizsánt sütöm 2 percig, majd a hagymákat adom hozzá a magokkal, további 2 percig sütöm.
Ezután jön bele a paradicsom és a zöldségleveslé és az összes fűszer. Még 1 percig forralom, és kész.

Mivel jó szaftos lesz ez a zöldséges étel, lehet mellé készíteni pl. csicsókás-tócsnit.

2 kisebb krumplit lereszelek +
a krumpli súlyával megegyező mennyiségű csicsókát szintén
1 kis pohár joghurt
1 egész tojás
só, bors
tönkölybúzaliszt, amennyit felvesz, de ne legyen nagyon kemény a massza.

Evőkanállal felmelegített olajba szaggatom, kissé lelapítom és mindkét oldalát megsütöm.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 853. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettis padlizsántekercs » Palacsinta padlizsánnal » Padlizsánkrémem » Finom padlizsánkrém
» Én padlizsánkrémem » Fokhagymás padlizsán bartá » Padlizsánkrém leves » Padlizsános kenő
» Meleg Padlizsánkrém » Tojásos-padlizsános lecsó » Padlizsánkrém: » Padlizsán sajttal az igazi
» Húsos, rakott padlizsán » Padlizsánsaláta » Padlizsános csirkemell » Töltött padlizsán 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.