| Húsos, rakott padlizsán receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2-3 db padlizsán (mérettől függően) 40 dkg darált hús (amilyet szeretsz) 2 dl olivaolaj 2 fej vöröshagyma 4 g fokhagyma 5 dkg liszt 5 dkg vaj 0,5 l tej reszelt parmezán bazsalikom só bors Elkészítés: A padlizsánt megmosom, levágom a két végét, felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen. A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a húsos ragu tetejére. Az egész rakottast megszórom a sajttal és sütöben szép pirosra sütöm a tetejét. Sokáig nem kell sütni, hiszen a hozzávalók már nem nyersek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Alexx Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |