| Finom padlizsánkrém receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre 2 hosszúkás, vékony padlizsán (kb 40dkg), 15 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és törött fekete bors ,ízlés szerint. Elkészítés: A felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Tanácsok: Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 157 kcal Szénhidráttartalom: 32 gramm A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |