| Palacsinta padlizsánnal receptTésztafélék Hozzávalók: 1 db. közepesen nagy padlizsán, 10 evőkanál liszt, 10 evőkanál zabpehely, késhegynyi só, 1 dl. tej ( vagy szódavíz), csipetnyi őrölt kömény, és ugyanennyi őrölt koriander, kiskanálnyi morzsolt bazsalikom, 2 dkg. vaj, 10 dkg. füstölt, reszelt kemény sajt. A kisütéshez: olívaolaj. Elkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |