| Padlizsánkrém: receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: - 2-3 db padlizsán - 1-2 db vastag húsú zöldpaprika - 1 db nagyobb fej vöröshagyma - 1-2 gerezd fokhagyma - 2 db tojás - olaj - só - bors Elkészítés: a padlizsánt és a vastaghúsú zöldpaprikát parázson megsütjük (lehet sütőben ,de a parázs az igazi) sütőből kiszedve letakarjuk ,hogy a gőzében a héja felhólyagosodjon és könnyen lehúzható legyen. Meghámozzuk, a levét lecsepegtetjük. Műanyag vagy rozsdamentes késsel apróra vágjuk,(lehet turmixolni ,de a fémtől ,megfeketedik) Egy fej hagymát ,1-2 gerezd fokhagymát belereszelünk.Főtt tojás sárgáját olajjal majonéz sűrűségűre keverjük és az egészet összekeverjük. Sóval ,borssal tetszés szerint ízesít Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Dovanda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |