Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kisebb, hosszúkás padlizsán, 25 dkg kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A megmosott és letörülgetett padlizsánt elõször egy centi vastag karikákra vágom, majd a karikákat felkockázom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak kockákra aprítom, míg a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágom. Az olajat felforrósítom egy magas falú serpenyõben, és a padlizsánkockákat rádobom. Kevergetve üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hagymát, és meg is sózom. Fedõ alatt addig párolom, amíg a hagyma is üvegessé válik. Ekkor ráteszem a paradicsomgerezdeket, és csak annyi ideig párolom tovább, amíg a paradicsom kissé megpuhul, de még nem roskad össze. Zúzott fokhagymával, borssal fûszerezem, majd a tûzrõl lehúzom és hagyom kihûlni. Citromlével savanyítom, végül nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos padlizsánsaláta » Ropogós padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta 2. » Tojásos olívasaláta
» No Sex saláta » Almás kukoricasaláta » Füstölt pulykamellsaláta » Különleges salátatál
» Csalamádé, II. » Tzatziki saláta » Majonézes gyümölcssaláta » Diétás burgonyasaláta
» Tárkonyos mártás » Hagymamajonéz » Virslis lencsesaláta » Bolgársaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.