| Padlizsánsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 kisebb, hosszúkás padlizsán, 25 dkg kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors. Elkészítés: A megmosott és letörülgetett padlizsánt elõször egy centi vastag karikákra vágom, majd a karikákat felkockázom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak kockákra aprítom, míg a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágom. Az olajat felforrósítom egy magas falú serpenyõben, és a padlizsánkockákat rádobom. Kevergetve üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hagymát, és meg is sózom. Fedõ alatt addig párolom, amíg a hagyma is üvegessé válik. Ekkor ráteszem a paradicsomgerezdeket, és csak annyi ideig párolom tovább, amíg a paradicsom kissé megpuhul, de még nem roskad össze. Zúzott fokhagymával, borssal fûszerezem, majd a tûzrõl lehúzom és hagyom kihûlni. Citromlével savanyítom, végül nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálalom. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |